In opdracht van USG Engineering Academy verzorg ik alle teksten voor de inwerkpakketten van haar klant de Eemshavencentrale van RWE. De Eemshavencentrale van RWE die in 2015 werd geopend is de schoonste en meest efficiënte kolencentrale in Nederland. In de centrale werkt een relatief jong team. De werktuigkundigen hebben een goede opleiding gehad en zijn bekend met allerlei digitale technieken, maar hebben nog niet zoveel praktijkervaring met water, stoom en vuur.

USG Engineering Academy ontwikkelde een vernieuwend didactisch concept om werktuigkundigen de benodigde kennis en ervaring bij te brengen. Dit concept bestaat uit een e-course en een magazine met augmented reality-functionaliteit. In anderhalf jaar tijd realiseert de projectgroep  een zestal inwerkpakketten, waarbij verschillende leerdomeinen aan bod komen. Ik schrijf en redigeer artikelen voor het magazine en zorg voor eenduidigheid in toon en stijl.

Bekijk hier het filmpje over de oplevering van het eerste inwerkpakket en lees meer over de achtergronden van dit project.