Inwerkpakketten Eemshavencentrale

De Eemshavencentrale van RWE die in 2015 werd geopend is de schoonste en meest efficiënte kolencentrale in Nederland. In de centrale werkt een relatief jong team. De werktuigkundigen hebben een goede opleiding gehad en zijn bekend met allerlei digitale technieken, maar hebben nog niet zoveel praktijkervaring met water, stoom en vuur. Om hen de benodigde kennis en ervaring bij te brengen ontwikkelt USG Engineering Academy een innovatieve leeroplossing voor RWE, bestaande uit een magazine, een augmented reality-omgeving en een e-learning. Ik verzorgde een schrijftraining voor de inhoudsdeskundigen en schrijf en redigeer artikelen voor de magazines. In anderhalf jaar tijd realiseert de projectgroep een zestal inwerkpakketten. 

Bekijk hier het filmpje over de oplevering van het eerste inwerkpakket en lees meer over de achtergronden van dit project.

 

Promotiefilm De Zaken van Zwijsen

Uitgeverij Zwijsen wil laten zien hoe lesmethode 'De Zaken van Zwijsen' gewaardeerd wordt door de scholen die ermee werken. In dit promotiefilmpje vertellen twee leerkrachten en vier leerlingen van de Willem Alexanderschool uit Rijssen wat ze van de methode vinden. Het filmpje wordt ingezet om basisscholen die op zoek zijn naar een nieuwe lesmethode voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek kennis te laten maken met De Zaken van Zwijsen. Ik verzorgde de projectleiding voor Zwijsen en nam de interviews af. Film en montage door Eric van Roy van Inovamedia

Bekijk hier het filmpje

Brochure en website Technologies Added

Voor de nieuw te ontwikkelen 'Shared Smart Factory' op de High Tech Campus in Emmen verzorgde ik de kopij voor de website en de brochure. Technologies Added wordt gebouwd op de fundamenten van de oude armaturenfabriek van Philips. Gevestigde hightechbedrijven, maar ook startups, kunnen hier gebruikmaken van de gezamenlijke productiefaciliteiten en op die manier dichtbij huis smart produceren. De website en de brochure zijn bedoeld om potentiële deelnemers te informeren over de plannen. In samenwerking met Len Knoester van Ik-ook.  

Bekijk de website en de brochure